top of page
  • Writer's pictureANTROPOP platforma

Upoznajte članove žirija 6. SEF festivala!

Updated: May 21, 2019


Tanja Bukovčan

Tanja Bukovčan je docentica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2002. godine zaposlena je na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju te je nositeljica  i izvođačica tri kolegija: Uvod u kulturnu antropologiju, Antropologija medicinskih sustava  i Uvod u vizualnu antropologiju koji je popularizirao disciplinu i potaknuo studente na sudjelovanje u festivalima etnografskog filma. Osim toga, Tanja Bukovčan je bila i članica selekcijske komisije i žirija na festivalu etnografskog filma u Rovinju. Članica je i uredništva Etnološke tribine i  Europske asocijacije socijalnih antropologa (EASA) i Međunarodnog društva etnologa i folklorista (SIEF).


Bojan Mucko

Bojan Mucko / kulturna antropologija i filozofija (FFZG), animirani film i novi mediji, odsjek za nove medije (ALU), škola dokumentarnog filma RESTART / član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika

Na projektnoj bazi surađivao je, između ostalih, sa Bacačima sjenki, UrbanFestivalom, Udrugom za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, Organom Vida, Društvom Arhitekata Zagreba, Udruženjem hrvatskih arhitekata, Etnografskim muzejom u Zagrebu, Studiom PANGOLIN, Studiom RED, Galerijom GMK. Višegodišnji selektor međunardnog festivala etnografskog filma ETNOFILm (Etnografski muzej Istre). Vanjski suradnik HRT-a: voditelj emisije Znanstveni krugovi (2013. – 2016.), novinar emisije Transfer (2015), novinar emisije PRIZMA (2018) specijaliziran za romsku problematiku. Dio platforme Corners of Europe (2016-2018).


Paula Skelin

Paula Skelin je prvostupnica preddiplomskog studija Film i videa na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Od 2015. godine sudjeluje na raznim projektima i filmskim radionicama u Kino klubu Zagreb, poslovima kao snimateljica i montažerka festivalskih kronika za HRT3, rad u video produkciji Transmeet.tv, te kao voditeljica dječjih radionica unutar Frooom-a i Blank filmskog inkubatora. Kratkometražni igrani film „Oče griješio sam“, prvi autorski rad bio je u glavnoj selekciji Dana hrvatskog filma 2015. godine, te kratkometražni dokumentarni film „Vrilo“ koji je montirala i sudjelovala u snimateljskim i režijskim postupcima kao dio glavne selekcije „Ješke“ unutar Festivala mediteranskog filma u Splitu, Dana hrvatskog filma i Sarajeva film festivala 2015. godine. U 2017. godine počinje rad na scenariju za treći kratkometražni igrani film “Pomak” u produkciji Blank filmskog inkubatora. Trenutno se bavi kratkim dokumentarnim filmom i pisanjem scenarija za kratki igrani film.

81 views0 comments
bottom of page